Hanegal

Hanegal er økologiske pionerer igennem mere end 30 år
Hanegal har klare holdninger til det, du putter i munden og måden, hvorpå man behandler dyrene og miljøet. Dyr og miljø skal behandles med respekt og man skal gøre sig umage med at udnytte vore ressourcer på en forsvarlig måde. Fødevarer skal være rene og uden tilsætningsstoffer.

Hanegal fremstiller primært kødprodukter, men også vegetabilske produkter.

På Hanegal er det kort sagt vigtigt, at man kan se vores middag – og sig selv – i øjnene.

Rent økologisk med god energi
Hanegal er en 100 % økologisk fødevarevirksomhed, som ejes og drives af ægteparret Fie Graugaard og Ulrich Kern-Hansen. I mere end 30 år har de sat nye standarder for rene, økologiske produkter og nu kommer al strøm til Hanegals produktion fra en ny vindmølle, som er opstillet i Sønderjylland. Se hvor meget møllen producerer dagligt og følg CO2 beregneren ved at gå ind på Hanegals hjemmeside

Helt uden numre
Alle produkter fra Hanegal er uden tilsætningsstoffer og smagsforstærkere. Hanegals holdning er, at E-numre er helt unødvendige, når bare der anvendes gode råvarer og dygtigt håndværk. Det gælder også de numre som ellers er tilladte i økologisk produktion.

Mange af Hanegals produkter er almindelige klassiske produkter – blot i en økologisk udgave. Spegepølser, leverpostej, kødpølser, middagspølser og bacon.

Alle pålægsprodukterne er glutenfri - og mange er testvindere!
Alle Hanegals pålægsprodukter nu glutenfri. Datablade kan findes på deres hjemmeside.

Der har igennem mange år været tradition for at anvende sukker i pølsemager håndværket. Sukker giver øvrige ingredienser ekstra styrke i smagen og har derfor betydning for den samlede smagsoplevelse. Men det er lykkedes at udvikle rigtig gode opskrifter uden gluten, sukker og hjælpestoffer og alligevel vinde den ene smagstest efter den anden.